Geen categorie

Roma Amor

  • 8 maart 2016

Rome de hoofdstad van Italië heb ik nu drie keer bezocht. Deze stad fascineerde mij al jaren met al zijn oudheden en sinds ik dit met eigen ogen heb gezien ben ik hierdoor nog meer geraakt. In de verschillende jaargetijden heeft deze stad zo zijn charme en je raakt er niet uit gekeken maar in de zomermaanden kan het er behoorlijk warm zijn. Via mijn fotografie site zal ik regelmatig wat foto’s posten gemaakt in Rome dus blijf deze volgen.

Anfiteatro Flavio ( Colosseum) Dit blijft een machtig bouwwerk om te bezoeken en steeds ontdek je weer wat nieuws. De foto op de hoofd pagina heb ik gemaakt in februari 2015. Ik heb de camera op statief gezet. Lange sluitertijd gebruikt en diafragma op 16 dit om het stereffect om de lichtbronnen te krijgen. De lens die ik gebruikte was de 50mm 1.8G van Nikon met de Nikon D3000.
De boog van Constantijn direct naast het Colosseum is een monument voor Constantijn de Grote, voor de boog zijn delen van oudere monumenten uit Rome gebruikt. Zo komen de reliëfs en beelden uit tempels van Trajanus, Hadrianus en Marcus Aurelius en is zeker een bezichtiging waard.

Bernini, verschillende meesterwerken van Gian Lorenzo Bernini staan door de stad Rome verspreidt. Prachtige beelden met mooie en fijne structuren. De fontana dei Quattro Fiumi aan Piazza Navona is werkelijk schitterend om te zien en het werk van deze grootmeester, het bouwwerk is van travertijn gemaakt en niet van marmer. Door de hele stad zijn er op verschillende plekken beelden van deze grootmeester te bewonderen.

Chiesa di Sant’Ignazio vind ik een van de mooiste kerken die Rome rijk is. Als je daar in de buurt bent loont het zeker de moeite om daar naar binnen te gaan. Je kijkt er je ogen uit naar al die mooie fresco’s aan het plafond. Let op het gezichtsbedrog.

In februari 2016 heb ik deze stad weer bezocht en ben toen de basiliek Santa Maria Maggiore gaan bezoeken.
Deze prachtige basiliek staat onder de rook van het Colosseum en als je daar dan toch bent wandel dan ook naar deze basiliek de wandeling wordt je rijkelijk beloond wat een prachtige beelden in deze kerk en hier moet je ook zeker even de tijd nemen om alles op je in te laten werken. 

Vaticaanstad het museum, Sixtijnse Kapel en de St. Pieter en het Pieterplein is ook zeker een bezoek waard. Trek hier gerust een halve dag voor uit om alles op je in te laten werken. Hier staan ook verschillende beelden van Bernini en van Michelangelo en tijdens een zonnige dag met een strak blauwe lucht steken de gebouwen en beelden hier mooi tegen af.

 

Helma de With

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required