Fotoshoot

Seven days of shooting

  • 6 juli 2016

 #7DOS
7 Day’s of shooting
Geïnspireerd door Laura Vink van de Vinkacademy.

Laura heeft mij door haar enthousiasme over dit geweldige idee gestimuleerd om ook hetzelfde te gaan doen. Ik heb dit even uitgesteld omdat er nog teveel andere taken waren maar nu is het dan zover.

Dag 1 maandag 27 juni
Maandag wat een regen echt niet leuk meer wat een zomer hebben we toch en zo mopperde ik voort. Binnen lag de camera mij tegemoet te grijnzen en tussen de buien door even het voortuintje in want daar staat de passiflora zo mooi in bloei. Wat een prachtige bloemen zijn dit toch en wat kan je hier leuke effecten uithalen het lijkt Pluto wel met zijn oren hoog in de lucht. Mijn oog viel toen ineens op het vingerhoedkruid en tussen 2 klokjes zag ik een mooie waterdruppel. Niet verwacht maar toch nog mooie foto’s kunnen maken al zeg ik het zelf. Deze foto’s zijn gemaakt met de 40mm macrolens.

macro passifloravingerhoed met regendruppels

Dag 2 dinsdag 28 juni
Vanmiddag in het park met de hond zoveel mooie insecten en zelfs paddenstoelen gespot. Dus na het eten nog een keer terug het park in weer gewapend met de 40 mm macro. Wat ben ik op sommige momenten blij met de liveview functie op mijn camera. De foto van het vliegje op de waterlelie heb ik namelijk plat op mijn buik liggend met de armen voor mij uitgestrekt en half zwevend boven het water gemaakt. Nee geen foto van de totstandkoming maar wel een heerlijke mierzoete foto met het roze van de waterlelie. Ook zijn de spinnen druk in de weer met het vangen van vliegjes en andere insecten en deze kruisspin was druk zijn maaltje aan het inpakken.

macro spinmacro waterlelie met vliegjemacro paddo

Dag 3 woensdag 29 juni

Vandaag bij een schoolvriendin geweest met dezelfde hobby en haar verder op weg geholpen met de camera en wie weet krijg ik haar ook zo ver en gaat ze ook de #7DOS aan. Uiteraard was ik zelf ook gewapend met mijn camera en heb bij haar in de tuin wat mooie foto’s gemaakt van de zwaluw die af en aan vloog om zijn jongen te voeren, de kippetjes en een zweefvliegje in het groen. Ook haar pony Rocky leent zich prima voor een mooie close-up. Wat een prachtig maanoog heeft dat dier. Vandaag heb ik de 18-105 kitlens op de camera geschroefd.

duikvlucht zwaluw kippetje01 Rocky blue eye zweefvliegje in het groen

Dag 4 donderdag 30 juni
Toch best wel een drukke dag omdat ik in de middag de 3 honden van mijn vriendin zou verzorgen. Ik had gehoopt op droog weer dat de camera mee kon om van de 3 musketiers wat foto’s te maken maar helaas het blijft maar regenen. Hopelijk wordt het toch nog wel even droog en dan misschien vanavond er even op uit met de camera en dan met mijn eigen hond mijn duitse herder Kiara van inmiddels 11 jaar.
Tijdens het eten koken werd het droog en probeerde de zon er zelfs door te komen dus na het eten de camera gepakt met de 50mm 1.8 prime lens en met Kiara richting de Nedereindseplas vertrokken. Wat een heerlijke wolkenluchten je kwam er ogen te kort. Ik heb ook hele mooie rupsen en insecten gezien maar de wind was een behoorlijke spelbreker. Onderstaand wat foto’s van deze avond.

kiara en favobal Kiara kopfoto mooi doorkijkje op Gerbrandytoren rupsjenooitgenoeg zonsondergang

Dag 5 vrijdag 1 juli
Vandaag heb ik in mijn hoofd om de 170-500 telelens uit te gaan laten maar dan moet het wel een beetje lichter worden. Ben wel wat wezen proberen bij het slootje waar een gezin waterhoen leeft. Ze hebben 1 kind maar die laat zich niet of nauwelijks zien. Tussendoor nog even moeten schuilen voor de regen en toen viel mijn oog op de waterlelie dus deze ook maar mee genomen.
Na de koffie zag het er naar uit dat het weer droog zou worden dus de 18-105 kitlens op de camera geschroefd en nog even het park in. Daar staat de bereklauw menshoog en is toch wel een fotogenieke plant. Nog even terug naar het slootje van de familie waterhoen maar die waren al op stok maar moeder eend was met haar 4 donsjes nog wel actief. Ik heb door het donkere weer wel de iso flink moeten opschroeven om nog enigszins wat vast te kunnen leggen. De bladeren van de kastanjeboom zijn al flink aan het verkleuren en ondanks dat de zomer metereologisch pas is begonnen oogt het toch meer herfst.

berenklauw eendenfamilie kastanjeblad naaktslak park waterhoen waterhoenjong waterlelie

Dag 6 zaterdag 2 juli
Na het sporten vanmorgen zag het weer er een stuk beter uit dan de afgelopen dagen. Nog maar eens de 170-500 tele erop en op pad en eens kijken of het kuiken van de waterhoen zich nu wel wil laten zien. Onderweg naar het slootje kwam ik nog een merelvrouw tegen die druk was met zoeken naar wormen. Ook moeder eend liet mij onder toeziend oog dicht bij haar kroost komen wat een wijsneusje. Verder waren er nog wat azuurwaterjuffers druk bezig met eitjes afzetten jammer geen paringswielen maar blijft altijd een mooi gezicht.

eendenkuiken merelvrouw moedereend paring azuurwaterjuffer waterhoenkuiken

Dag 7 zondag 3 juli
Vanmorgen met de hond op pad zonder camera want het was niet helemaal droog. Vanmiddag werd het steeds droger en na de GP van Oostenrijk weer met de hond op pad en dit keer wel de camera mee. We zijn naar Nieuwegein Noord gewandeld en daar op Galecop wat mooie vlinders en een libelle gespot. Onderweg kwamen we ook wat gevederde watervriendjes tegen en ook die vast gelegd. Ik werd helemaal blij toen ik de Mandarijneend tegen kwam maar mevrouw was alleen op pad dus helaas het mannetje die zo mooi gekleurd is niet vast gelegd. Op de terugweg vlak bij huis nog even bij de dierenweide geweest en daar stond de pauw te pronken naar zijn vrouwtje maar die had weinig belangstelling. Hij schudden met die kont maar nee hoor mevrouw pauw vond Kiara interessanter net als de geitjes, schapen en ganzen. Ik had hier wel een handicap omdat je door gaas heen moet fotograferen maar er zit genoeg moois tussen. Hopelijk straks nog een mooie zonsondergang vast te kunnen leggen bij de Nedereindseplas en dan kan ik de #7DOS afsluiten. Het is erg leuk om te doen en wat je zo rundomzuhause toch allemaal niet tegen kan komen zeg.

gans libel mandarijneendvrouw pauw rijkswaterstaatkantoor schaap schapen(wolken) shake that ass vlinder zonsondergang Nedereindseplaszwanenfamilie

Laura ik vond het erg leuk om deze challenge aan te gaan en hopelijk heb ik met mijn blog en foto’s anderen ook weer geïnspireerd om hetzelfde te doen. Ik ben benieuwd naar jullie bijdrage hierin.
Helma de With
www.hw-fotografie.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required