Geen categorie

Fotoboek review van Saal Digitaal

  • 5 februari 2017

Fotoboek van Saal-Digital Nederland.

 

Via de Facebookpagina van Saal-Digital Nederland kwam mij een actie onder ogen en na aanmelden werd ik uitgekozen maar mij werd wel gevraagd voor een review. Na eerst de software te hebben gedownload via http://www.saal-digital.nl/software-download/saal-digital-design-software/ en deze op de computer te hebben geïnstalleerd was het dan zover om mijn koffietafel boek van de mooie stad Rome te maken.

 

                           Koffietafel boek Rome.

 

Het programma werkt erg makkelijk en je kan voor verschillende type albums kiezen. Ik ben hier voor het fotoboek XT gegaan. XT staat voor extra thick 600 g/m² met 10 pagina’s en 20×20 cm. Voor de cover heb ik besloten om een eigen foto te gebruiken van de vele foto’s die ik heb gemaakt in de mooie stad Rome. Deze heb ik over de hele omslag zowel de voor als achterkant getrokken. Je krijgt al snel een melding als de kwaliteit van de foto hier niet voor geschikt is.

 

       Stevige pagina’s en lay flat binding.

 

Daarna ben ik het album gaan vullen met de foto’s en heb ik hier gekozen voor een van de lay-out’s uit de allrounders. Het vullen en aanpassen van de foto’s werkt erg makkelijk waardoor iedereen wel voor zichzelf een prachtig boek kan maken bij Saal-Digital.

Na het vullen van de pagina’s werd het tijd om deze te controleren en te verzenden. Na een paar dagen kreeg ik het album thuis en ik kon niet wachten om het pakketje te openen erg leuk als je dan nog een paar uur moet werken voor je thuis bent hahaha. Het was keurig verpakt in dik karton en om het album heen een zachte schuimhoes als extra bescherming.

Na het uitpakken had ik dan ook een prachtig boek in handen. De omslag ziet er mooi uit met deze foto over de stad Rome tijdens het blauwe uurtje vanaf Castle Sant’Angelo. Het formaat van 20×20 cm is ook een mooi formaat als koffietafel boek.

 

 

 

 

 

Foto over de hele omslag van het boek.

 

De pagina’s van 600 g/m² voelen erg stevig aan te vergelijken met stevig karton. Ook zijn de foto’s die over 2 pagina’s verspreid zijn door de lay flat binding prachtig om te zien je ziet bijna niets van de middenlijn. Je kunt dus met een gerust hart je foto’s over het midden van het boek plaatsen.

 

Door lay flat binding bijna geen middenlijn te zien

 

Kortom ben ik erg blij met dit mooie koffietafel boek en ik raad zeker iedereen aan om eens een fotoboek bij www.saal-digital.nl te maken je zult versteld staan van de prijs/kwaliteit verhouding.

 

Helma de With

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required